vineri, 13 septembrie 2013

Cartofi gratin

Ingrediente:
  • 4 cartofi albi
  • 4 linguri cu unt
  • 250 ml lapte fierbinte
  • 200 g brânză telemea
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper.

Mod de preparare:
  1. Incalzim cuptorul cu cel putin 10 minute inainte.
  2. Curatam cartofii si ii feliem cat mai subtiri.
  3. Zdrobim usturoiul si il amestecam cu cu untul si cu putina sare.
  4. Ungem o forma  de ceramica sau o cratita/tava- ce avem la indemana, cu unt aromat cu usturoi. Peste unt asezam jumatate din cartofi.
  5. Peste cartofi punem un  strat subtire de unt cu usturoi, adaugam jumatate din cantitatea de branzasi punem al doilea strat de cartofi.
  6. Punem  restul de unt cu usturoi, branza ramasa si turnam laptele fierbinte peste ele.
  7. Lasam la cuptor in jur de 35 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.
  8. Scoatem din cuptor si mai lasam minim 10 minute sa fuzioneze aromele.

Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************