sâmbătă, 28 septembrie 2013

Castraveti murati in otet

 




 Ingrediente:

  • 2 kg castraveti cornison
  • 300 ml otet
  • 1200 ml apa
  • 2 linguri sare pentru muraturi
  • 1 lingura zahar
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 1 morcov
  • o ceapa
Mod de preparare:



  1. Spalam casravetii si ii asezam in borcane.
  2. Peste ei adaugam boabe de mustar, morcovi taiati rondele si cateva rondele de ceapa. 
  3.  Intr-o cratita punem la fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si boabele de piper.
  4. E suficient sa dea cateva clocote si turnam peste castraveti cu conditia sa punem sub borcane ceva metalic sa nu se sparga.
  5. Sigilam borcanele cu capace si le punem la fiert la foc mic pentru 20 de minute, intr-o oala cu apa care sa le acopere.
  6. Lasam borcanele in apa in care aufiert pana se raceste apa sau le scoatem cand s-au racorit putin si le invelim cu paturi pana se racesc.


Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************