Compot de pere
Ingrediente:
- pere
- zahar
- 1 lamaie
Mod de preparare::
- Alegem fructe sanatoase, coapte dar tari.
- Spalam bine fructele si curatati-le de codite.
- Le taiem felii mai groase si le punem cateva minute in apa cu sucul de la o lamaie, dupa care le clatim cu apa.
- Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate (de preferat cu capace cu filet).
- Adaugam 2-3 linguri de zahar, dupa cat de dulce il vrem.
- Umplem borcanele cu apa.
- Infiletam capacul si agitam pana la dizolvarea zaharului.
- Pe fundul unei oale asezam un prosop de bucatarie si aranjam borcanele in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
- Adaugam apa pana se acopera borcanele si se pune la fiet .
- Dupa 15 minute de cand clocoteste apa, stingem focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa pana a doua zi.
- Sau o metoda si mai simpla dupa ce le-ati infiletat le puneti intr-o tava, le bagati in cuptor si le lasati cam 20 de minte, dupa care le scoateti si le acoperit bine in niste paturi la dunst 2-3 zile pana se racesc bine.
- Punem borcanele racite in camara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************