miercuri, 9 octombrie 2013

Compot de pere


Ingrediente:
  • pere
  • zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare::

  1.  Alegem fructe sanatoase, coapte dar tari.
  2.  Spalam bine fructele si curatati-le de codite.
  3. Le taiem felii mai groase si le punem cateva minute in apa cu sucul de la o lamaie, dupa care le clatim cu apa.
  4.  Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate (de preferat  cu capace cu filet).
  5.  Adaugam 2-3 linguri de zahar, dupa cat de dulce il vrem.
  6.  Umplem borcanele cu apa.
  7.  Infiletam capacul si agitam pana la dizolvarea zaharului.
  8.  Pe fundul unei oale asezam un prosop de bucatarie si aranjam borcanele in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
  9.  Adaugam apa pana se acopera borcanele si se pune la fiet .
  10.   Dupa 15 minute de cand clocoteste apa, stingem focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa pana a doua zi.
  11.  Sau o metoda si mai simpla dupa ce le-ati infiletat le puneti intr-o tava, le bagati in cuptor si le lasati cam 20 de minte, dupa care le scoateti si le acoperit bine in niste paturi la dunst 2-3 zile pana se racesc bine.
  12.  Punem borcanele  racite in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************