joi, 10 octombrie 2013

Prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente:
  • 1kg  de piersici decojite si fara samburi
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de lapte
  • 5 linguri de făină
  • un plic de zahăr vanilat


Pentru caramel:

  • 5 linguri de zahăr
  • 3 linguri de unt





Mod de preparare:
  1. Caramelizam zaharul intr-o cratita.
  2.  Adaugăm untul după ce s-a topit zahărul si luam de pe foc.
  3. Aranjam piersicile cu partea unde a fost samburele, in sus.
  4.  Separam ouale si amestecam cu mixerul galbenusul cu zaharul.
  5. Adaugam laptele.
  6. Albușurile le batem  spumă tare si le încorporam in amestecul de galbenusuri.
  7. Adaugam treptat faina si amestecam usor.
  8. rasturnam aluatul obtinut peste piersicile in caramel si coacem prăjitura la foc moderat pentru 25 de minute. 
  9. O scoatem din cuptor si o rasturam pe o farfurie dar lasand cratita deasupra macar pentru un sfert de ora.
  10. Se poate servi ca atare sau insotita de frisca sau inghetata de vanilie..




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************