Prajitura rasturnata cu piersici
Ingrediente:
Pentru caramel:
Mod de preparare:
- 1kg de piersici decojite si fara samburi
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de lapte
- 5 linguri de făină
- un plic de zahăr vanilat
Pentru caramel:
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguri de unt
Mod de preparare:
- Caramelizam zaharul intr-o cratita.
- Adaugăm untul după ce s-a topit zahărul si luam de pe foc.
- Aranjam piersicile cu partea unde a fost samburele, in sus.
- Separam ouale si amestecam cu mixerul galbenusul cu zaharul.
- Adaugam laptele.
- Albușurile le batem spumă tare si le încorporam in amestecul de galbenusuri.
- Adaugam treptat faina si amestecam usor.
- rasturnam aluatul obtinut peste piersicile in caramel si coacem prăjitura la foc moderat pentru 25 de minute.
- O scoatem din cuptor si o rasturam pe o farfurie dar lasand cratita deasupra macar pentru un sfert de ora.
- Se poate servi ca atare sau insotita de frisca sau inghetata de vanilie..
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************