marți, 17 decembrie 2013

Carnati de casa






Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 300 g carne de vita
  •  300 g slanina
  •  6 catei usturoi 
  • 1 lingura rasa sare 
  • 1 lingura piper
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • jumatate de lingura de boia iute de ardei- sau mai putin. 
Mod de preparare:
  1. Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.
  2. Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai suc, dupa gust.
  3.  Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem grija cata sare adaugam.
  4. Amestecam foarte bine si cu usutroiul  zdrobit foarte bine si pregatim membranele animale(mate).
  5. Spalam matele sub un jet de apa rece, apoi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa calduta.
  6. Scurgem matele si le introducem pe accesoriul pentru carnati,pe care l-am atasat masinii de tocat carne, uns cu putin ulei daca vrem sa alunece mai usor.
  7. Umplem matele cu amestecul pentru carnati, fara a le umple prea mult, sa  nu crape dar nici sa fie prea goale.
  8. Portionam membranele umplute  in bucati de aproximativ 15 cm si rasucim canatii.
  9. Cand terminam de umplut o membrana, eu pun ambele capete unul langa celalalt si le leg, asa imi este mai usopr sa-i pun la uscat si la afumat.
  10. Ii las minim cateva ore la uscat la aer, dupa jumatate din cantitate o pun la congelator iar cealalta jumatate o pun la afumat.
  11. Sunt geniali atat prajiti cat si afumati sau la cuptor.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************