Carnati de casa






Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 300 g carne de vita
  •  300 g slanina
  •  6 catei usturoi 
  • 1 lingura rasa sare 
  • 1 lingura piper
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • jumatate de lingura de boia iute de ardei- sau mai putin. 
Mod de preparare:
  1. Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.
  2. Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai suc, dupa gust.
  3.  Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem grija cata sare adaugam.
  4. Amestecam foarte bine si cu usutroiul  zdrobit foarte bine si pregatim membranele animale(mate).
  5. Spalam matele sub un jet de apa rece, apoi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa calduta.
  6. Scurgem matele si le introducem pe accesoriul pentru carnati,pe care l-am atasat masinii de tocat carne, uns cu putin ulei daca vrem sa alunece mai usor.
  7. Umplem matele cu amestecul pentru carnati, fara a le umple prea mult, sa  nu crape dar nici sa fie prea goale.
  8. Portionam membranele umplute  in bucati de aproximativ 15 cm si rasucim canatii.
  9. Cand terminam de umplut o membrana, eu pun ambele capete unul langa celalalt si le leg, asa imi este mai usopr sa-i pun la uscat si la afumat.
  10. Ii las minim cateva ore la uscat la aer, dupa jumatate din cantitate o pun la congelator iar cealalta jumatate o pun la afumat.
  11. Sunt geniali atat prajiti cat si afumati sau la cuptor.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Prajitura cu frisca si fructe