Rosenkrantz




Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 150 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar de pus in lapte
  • zahar vanilat
  •  esenta rom
  •  coaja rasa de lamaie si portocala
  • un praf de sare
  • 150 gr unt
  • 6 linguri de zahar pentru unt
  • 12 linguri zahar pentru caramelizat
  • nuca macinata
  • 300g rahat taiat cubulete.



Mod de preparare:


  1. Amestecam laptele caldut cu lingura de zahar si drojdia, acoperim cu folie de plastic si punem la caldura pana incepe sa faca bule de aer.
  2. Cernem faina intr-un bol, adaugam ouale, sarea, esnta si coaja de citrice si amestecam bine.
  3. Punem  drojdia fermentata cate putin peste aluatul nostru si framantam bine
  4.  Framantam   cel putin 10 minute si lasam la crescut  pana isi dubleaza volumul.
  5. Intre timp, caramelizam intr-o cratita cele 12 linguri de zahar.
  6. Dupa ce a crescut, intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cam de 1cm grosime.
  7.  Ungem foaia cu  untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. 
  8. Presaram nuca din belsug si o presam usor cu sucitorul pentru a se lipi de unt si aluat.
  9.  Presaram si rahatul taiat cubulete, dupa care rulam aluatul.
  10. Le taiem apoi in 6-7 bucati, depinde  de cratita. 
  11. Punem rulourile in picioare peste caramelul, dar avem grija sa lasam spatiu intre ele pentru ca vor mai creste.
  12. Lasam cratita la dospit inca o ora.
  13. Dupa acest interval, bagam cratita in cuptorul deja incalzit la 175 de grade.,
  14. Dupa ce s-a copt il scoatem din cuptor si il rasturnam imediat pe un platou, daca apuca sa se rceasca caramelul nu mai avem cum sa scoatem cozonacul:).















Comentarii

Postări populare