Rosenkrantz
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 2 oua intregi
- 150 ml lapte
- 25 gr drojdie
- 1 lingura zahar de pus in lapte
- zahar vanilat
- esenta rom
- coaja rasa de lamaie si portocala
- un praf de sare
- 150 gr unt
- 6 linguri de zahar pentru unt
- 12 linguri zahar pentru caramelizat
- nuca macinata
- 300g rahat taiat cubulete.
- Amestecam laptele caldut cu lingura de zahar si drojdia, acoperim cu folie de plastic si punem la caldura pana incepe sa faca bule de aer.
- Cernem faina intr-un bol, adaugam ouale, sarea, esnta si coaja de citrice si amestecam bine.
- Punem drojdia fermentata cate putin peste aluatul nostru si framantam bine
- Framantam cel putin 10 minute si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- Intre timp, caramelizam intr-o cratita cele 12 linguri de zahar.
- Dupa ce a crescut, intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cam de 1cm grosime.
- Ungem foaia cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar.
- Presaram nuca din belsug si o presam usor cu sucitorul pentru a se lipi de unt si aluat.
- Presaram si rahatul taiat cubulete, dupa care rulam aluatul.
- Le taiem apoi in 6-7 bucati, depinde de cratita.
- Punem rulourile in picioare peste caramelul, dar avem grija sa lasam spatiu intre ele pentru ca vor mai creste.
- Lasam cratita la dospit inca o ora.
- Dupa acest interval, bagam cratita in cuptorul deja incalzit la 175 de grade.,
- Dupa ce s-a copt il scoatem din cuptor si il rasturnam imediat pe un platou, daca apuca sa se rceasca caramelul nu mai avem cum sa scoatem cozonacul:).
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************