vineri, 13 martie 2015

Prajitura cu crema de ciocolata











Ingrediente:

Crema:

  • 250g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
  • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
  • 1-2 picaturi de esenta de portocale.



Pandispan:

  • 7 oua
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un varf de cutit de sare
  • coaja de portocala/lamaie
Sirop:
  • 2 pliculete de cappucino/ sau o cafea mai slaba
  • esenta de portocale sau coaja de portocale
  • apa



Mod de preparare:
Crema:


  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea.
  2. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.
  5. Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi esenta/coaja de portocale si o dai la rece pana se intareste mai bine(30 de minute).


Pandispan:


  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
  3. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
  4. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  5. Cand e auriu  atunci este gata.
  6.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  7.   Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.
Sirop: eu fac un cappucino mai slab, fara alt adaos de zahar si cu esenta de portocale/coaja de portocala.
Asamblare:
  1. Il taiem in doua pe lung.
  2. Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.
  3. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  4. Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.
  5. Glazuram cu ciocolata topita 100g cu  2-3 linguri de frisca. 
  6. Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.
  7. O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.


3 comentarii:

  1. Blatul se taie ? crema se adauga peste blat ? :( n-am prea inteles ... pacat , ca-i tentanta si deosebit de chipesa

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************