Inele de mar pane


Ingrediente:

  • 4 mere mari
  • 1 cana de faina
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 1 cana de lapte batut
  • un varf de lingurita de scortisoara 
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:
  1. Amestecam faina cu praful de copt, sarea, zaharul si scortisoara.
  2. in alt vas batem bine oul si il amestecam cu laptele batut .
  3. Taiem merele felii si decupam centrul. le lasam la scurs pe un servetel.
  4. Incingem uleiul. 
  5. Amestecam ingredientele uscate cu cele umede si tavalim merele prin aluat.
  6. Scurgem excesul de aluat de pe felile de mere si le prajim pe ambele parti pana devin aurii.
  7. le scoatem din tigaie pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie ca sa se absoarba excesul de ulei.
  8. Le servim presarate cu zahar pudra vanilat si scortioara.
  9. Se pot servi si reci dar sunt mai gustoase calde.

Poftă bună!  :)

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Prajitura cu frisca si fructe